Submachine 5: the Root

User avatar
Sublevel 109
explodes
Posts: 15848
Joined: 11 Dec 2012 20:23

Re: Submachine 5: the Root

Post by Sublevel 109 »

ENIHCAMBUS wrote:Also, Mateusz said the resamblance between the air pressure puzzles in Sub1 and Sub5 was purely intentional, what if it has a real meaning to the structure of the Submachines? As far we know, Basement locations are all generated, so what if they mimic the puzzles and structures of that of the Root? :P
could be
but I don't think so. It's only mastermind's intention, not submachine's.
:D
Все провалившие помогают одержать победу
В кроваво-внутренней погодной шахматной игре...
User avatar
mentalEngineer
subnet technician
Posts: 289
Joined: 03 Jan 2015 14:04
Location: Pixelmachine

Re: Submachine 5: the Root

Post by mentalEngineer »

The sad thing is, is that we didn't see much of what the root was.

There are 9 known Cipher plate cases that can hold two plates each, which makes 18. Since we input the coordinates as a pair (including 0) that would be 19x19-18 (The -18 is because would have two pairs of double numbers (excluding 0,0)) which would leave 343 consecutive locations minimum inside the root (If they all have a room built for them), which we have explored 6 of.

So (6/343)x100 means we would have explored only ~1.8% of the minimum amount of what size the Root could be. Which leaves a lot of room for notes to be found.
Through every problem, raw persistence will prevail.
User avatar
Sublevel 109
explodes
Posts: 15848
Joined: 11 Dec 2012 20:23

Re: Submachine 5: the Root

Post by Sublevel 109 »

that could be... reserve plates?

I am not so sad we didn't explore Root section. Submachine is spaceless.
Все провалившие помогают одержать победу
В кроваво-внутренней погодной шахматной игре...
User avatar
ENIHCAMBUS
karma portal traveller
Posts: 8562
Joined: 04 Feb 2013 22:17
Location: Pastel Lands.

Re: Submachine 5: the Root

Post by ENIHCAMBUS »

But if they are reserve copies, this means that [1;1] Could be posible for example, unless each time a number is repited it instantly sends the user to [0;0]...
ENIHCAMBUS: State of the Art Scanning!
User avatar
Anteroinen
subnet traveller
Posts: 1341
Joined: 03 Dec 2012 18:43
Location: Finland

Re: Submachine 5: the Root

Post by Anteroinen »

So everyone remembers the noise that the charger makes, right? So I was just looking at this TV show and then, randomly, at 27:01...

https://youtu.be/YPRpW4T14ak?t=27m1s

This is a cell in the Lancaster castle, and goddamnit if that isn't the exact same sound!
"We didn't leave the Stone Age, because we ran out of stones."
User avatar
mentalEngineer
subnet technician
Posts: 289
Joined: 03 Jan 2015 14:04
Location: Pixelmachine

Re: Submachine 5: the Root

Post by mentalEngineer »

That's brilliant. Exactly the same. (To me at least)
Through every problem, raw persistence will prevail.
User avatar
Anteroinen
subnet traveller
Posts: 1341
Joined: 03 Dec 2012 18:43
Location: Finland

Re: Submachine 5: the Root

Post by Anteroinen »

Not only that, isn't the closing sound the one used in Sub6 somewhere?

The question now is: Did the program add a stock sound for effect OR is the stock sound recorded in Lancaster Castle?
"We didn't leave the Stone Age, because we ran out of stones."
User avatar
Vortex
Murtaugh's hunter
Posts: 12029
Joined: 03 Dec 2012 17:11
Location: Spain

Re: Submachine 5: the Root

Post by Vortex »

Wow, nice find!
Anteroinen wrote:The question now is: Did the program add a stock sound for effect OR is the stock sound recorded in Lancaster Castle?
If it's fake, it's very well integrated into the program.
User avatar
ENIHCAMBUS
karma portal traveller
Posts: 8562
Joined: 04 Feb 2013 22:17
Location: Pastel Lands.

Re: Submachine 5: the Root

Post by ENIHCAMBUS »

I had heard these sounds in at least 2 other places...
ENIHCAMBUS: State of the Art Scanning!
User avatar
Jatsko
karma portal traveller
Posts: 5853
Joined: 26 May 2014 11:20

Re: Submachine 5: the Root

Post by Jatsko »

Closing sound is also in Sub5, in symbol room.
Post Reply